Steki z wołowiny
Źródło: Obraz RitaE z Pixabay

Festiwal Steków w hotelu Courtyard w Warszawie

8 Września 2021

Festiwal Steków w hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport rozpoczął się na początku września. Uczta kulinarna dla miłośników steków potrwa do końca października

Kulinarna uczta

Festiwal Steków to kulinarna uczta w amerykańskim stylu dla miłośników steków. Warszawski hotel Courtyard by Marriott do końca października będzie polską ambasadą tego popularnego w Ameryce dania.

Szef kuchni hotelowej restauracji Piotr Lasecki, na to wydarzenie przygotował według swojej autorskiej receptury sześć dań specjalnych. W menu Festiwalu Steków hitem jest Tomahawk Steak, do wyboru są też New York Steak, T-Bone Steak czy kanapka w amerykańskim stylu Reuben.

Restauracja w hotelu Courtyard na czas festiwalu została zaaranżowana po amerykańsku. W lobby i restauracji umieszczone są dekoracje w amerykańskim stylu oraz motoryzacyjna niespodzianka - kolekcjonerskie modele motocykli Harley-Davidson i klasyczny samochód amerykański.

Dania i atrakcje Festiwalu Steków dostępne są dla gości hotelowych i restauracyjnych, gratką jest zrobienie pamiątkowego zdjęcia.

Festiwal Steków

Dyrektor hotelu Artur Derela powiedział, że Festiwal Steków w warszawskim Courtyard by Marriott Warsaw to okazja do posmakowania wysokiej jakości wołowiny sezonowanej. Jest to kulinarna uczta dla miłośników dobrego mięsa i steków. Dokonują oni dużo rezerwacji zewnętrznych, na festiwalowy wieczór zapraszają też swoich współpracowników i znajomych. Wydarzenie cieszy się również dużym zainteresowaniem hotelowych gości.

O specjalnej ofercie stekowej szef hotelowej kuchni powiedział, że przy komponowaniu festiwalowego menu inspiracją była kuchnia amerykańska, jednak pokazana w polskim wydaniu. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu udało się przygotować autorskie receptury. Wyjątkową kompozycję smakową zapewnia połączenie ze świeżymi polskimi produktami. Sezonowane mięso pochodzi wyłącznie od producentów polskich, co ma pokazać, że kuchnię światową można przygotować bez importowania produktów.

Źródło : https://www.waszaturystyka.pl

Następny artykuł